Η Επιχείρηση I Πως θα μας βρείτε I Επιχειρηματική Συνεργασία I Επικοινωνία
Portal Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Σάββατο, 25-03-2023 I  

 
ΧΑΪΜΑΝΤΑΣ

Η Επιχείρηση

 

"ΧΑΪΜΑΝΤΑΣ", φυστίκι Αιγίνης, Αίγινα, Αττική. Η εταιρεία ΧΑΪΜΑΝΤΑΣ ΟΕ, δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία φιστικιού Αιγίνης. Όλα ξεκίνησαν το 1910 περίπου, όταν η γιαγιά μας Ελένη Αλυφαντή - Χαϊμαντά, αγόρασε φιστίκια για να τα δοκιμάσει. Ήταν ο καινούργιος καρπός που είχε αρχίσει να καλλιεργείται τότε στην Αίγινα. Ενθουσιασμένη από τη γεύση τους, φύτεψε μερικά στον κήπο της, πιστεύοντας ότι σύντομα θα έχει τη δική της παραγωγή. Τα φιστίκια αυτά φύτρωσαν, έγιναν δέντρα και υπάρχουν ακόμη.

Αυτή ήταν η αρχή για να ξεκινήσει μια συναρπαστική πορεία και ένας δεσμός της οικογένειας με το φιστίκι Αιγίνης που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Με την συμπαράστασή της, ο παππούς μας Νικολής Αλυφαντής – Χαϊμαντάς, που ήταν αγρότης, πολύ εργατικός και έμπειρος καλλιεργητής, δημιούργησε κανονικά φυτώρια από τσικουδιά και άρχισε να φυτεύει στα κτήματά του. Το παράδειγμά του ακολούθησαν τα παιδιά του. Όπως και ο πατέρας μας Αντώνης, ο οποίος είχε μεγάλο φυτώριο φιστικιάς, πούλησε εκατοντάδες χιλιάδες δέντρα, ενώ ήταν και παραγωγός φιστικιού Αιγίνης.

Εμείς σήμερα, συνεχίζουμε καλλιεργώντας τις φιστικιές, με την ίδια επιμέλεια και φροντίδα, αλλά και την πείρα και το μεράκι που κληρονομήσαμε. Παράλληλα συνεργαζόμαστε με φορείς και ειδικούς επιστήμονες για να παράγουμε ένα προϊόν ποιοτικό, σύμφωνα με τις μεθόδους της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής και πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον. Μέριμνα ο σεβασμός μας στον καταναλωτή! Προσφέροντας φιστίκι της δικής μας παραγωγής, άριστης ποιότητας, που είναι πιστοποιημένο από τον AGROCERT ως φιστίκι Αιγίνης Π.Ο.Π.


Εκτυπώσιμη μορφή