Η Επιχείρηση I Πως θα μας βρείτε I Ειδικά Χαρακτηριστικά I Επιχειρηματική Συνεργασία I Επικοινωνία
Portal Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Σάββατο, 20-07-2024 I  

 
Ο ΠΕΛΑΪΣΟΣ

Η Επιχείρηση

 

Στο κατάστημα μας μπορείτε να απολαύσετε φρέσκα ψάρια, σπιτικό μαγειρευτό φαγητό και κρεατικά της ώρας. Καθημερινά υπάρχει και το πιάτο ημέρας. Όλα είναι φτιαγμένα με ντόπια, αγνά υλικά και παραδοσιακές συνταγές!

Το κατάστημα ξεκίνησε να λειτουργεί το 1932 όταν ο παππούς ο Βαγγέλης Κάτσας πουλούσε κρασί, κανάτια, σιφνέϊκα τσουκάλια και είδη ψαρικής.

Πελαΐσος ονομάστηκε, γιατί είχε σφουγγαράδικο καΐκι και πήγαινε για σφουγγάρια στο Αιγαίο. Το 1965 μπήκε στη δουλειά ο γιός του κυρ-Βαγγέλη, ο Κώστας και σιγά σιγά το μαγαζί έγινε ταβέρνα και η ταβέρνα εστιατόριο. Σήμερα το μαγαζί έχει περάσει στην τρίτη γενιά τον εγγονό του κυρ Βαγγέλη, συνονόματο Βαγγέλη ο οποίος συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση.

Από το σημείο αυτό στα σχεδόν 70 χρόνια λειτουργίας του, έχουν περάσει πολλοί επώνυμοι και ανώνυμοι για να γευτούν το καλομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό της κυρα – Μαρίας και την πάντα δροσερή ρετσίνα του.

Ανάμεσα τους, ο ποιητής Νικόλαος Λίσβας, που σε μια γωνιά της ταβέρνας απήγγειλε τη «Γαρουφιάδα» του, η ποιήτρια Κατερίνα ΑγγελάκηΡουκ, Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες και διανοούμενοι, κυρίως όμως απλοί άνθρωποι που απολάμβαναν το πρωινό φως ή το όμορφο δειλινό.


Εκτυπώσιμη μορφή