Η Επιχείρηση I Πως θα μας βρείτε I Ειδικά Χαρακτηριστικά I Προϊόντα/Υπηρεσίες I Επιχειρηματική Συνεργασία I Επικοινωνία
Portal Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Τετάρτη, 19-06-2024 I  

 
ΖΟΥΡΙΔΑΚΗΣ

Η Επιχείρηση

 

Το 1930 ο Ζουριδάκης Μιχάλης με τη σύζυγο του Ζουριδάκη Ανθούσα ιδρύουν το πρώτο αρτοποιείο στα πίτσιδια Ηρακλείου Κρήτης. Με τα αγνά παραδοσιακά υλικά της τότε εποχής και την ανύπαρκτη λέξη των συντηρητικών, αρχίζουν με αγάπη ζήλο και μεράκι να παρασκευάζουν τα πρώτα παραδοσιακά προϊόντα της οικογένειας.

Το 1948 μετά από 18 χρόνια σκληρής εργασίας και δύσκολων χρόνων ανοίγουν το δεύτερο αρτοποιείο, στα μάταλα Ηρακλείου Κρήτης. Το μαγαζάκι της Μαμάς έτσι όπως και πήρε την ονομασία του από τους χίπις της τότε εποχής τους οποίους φρόντιζε και είχε σαν παιδιά της η Μαμά Ζουριδάκη Ανθούσα. Το κατάστημα των Μάταλων ήταν και το ορόσημο για την ανοδική πορεία της επιχείρησης.

Το 1990 σε ξεχωριστές ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ξανά στα Πιτσίδια Ηρακλείου Κρήτης, σε ένα υπερσύγχρονο χώρο 1500 τ.μ. δημιουργείτε από τον γιο της οικογένειας Νικόλαο Ζουριδάκη μια μονάδα άρτια οργανωμένη σε μηχανολογικό εξοπλισμό, με σύγχρονα συστήματα παραγωγής και διαδικασίες διασφάλισης της ποιότητας.

 Η εξέλιξη αυτή συντέλεσε στην ανάπτυξη της εταιρείας και την διέυρυνση των πωλήσεων της σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς και στην έναρξη των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό.

Έτσι το 2004 ο Ζουριδάκης Ν. Μιχάλης συνεχίζοντας την παράδοση μέσω τρίτης γενιάς της οικογένειας, δημιουργεί το τρίτο κατάστημα στον Πειραιά και συγκεκριμέμενα στη διευθυνση Γούναρη και Νικήτα 1 στην κεντρική αγορά του Πειραιά. 

Έπειτα το 2013 βλέποντας την αγάπη και τη ζήτηση του κόσμου για τα αυθεντικά αγνά παραδοσιακά προϊόντα της οικογένειας, εταιρεία παρά τις δυσκολες συγκιρίες της εποχής, αποφασίζει να ανοίξει το τέταρτο ιδιαίτερο πλέον κατάστημα στην καρδιά της Ελλάδος και συγκεκριμένα στην κεντρική αγορά της Αθήνας, δίπλα στη Βαρβακειο Αγορά στην διεύθυνση. Αθηνάς και Ευριπίδου 25.

Η εταιρια διαγραφεί εώς σήμερα μια σταθερά ανοδική πορεία στο χώρο της παραγωγής και πώλησης Κρητικών Παραδοσιακών Προϊόντων. Από το 1930 εώς και σήμερα, στηρίζει τον τοπικό και ποιοτικό χαρακτήρα της και μας υπενθυμίζει ότι ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε από που ξεκινήσαμε. 


Εκτυπώσιμη μορφή