ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
 ΑΡΧΙΚΗ  ΑΙΓΙΝΑ  EKΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΑΙΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΛΩΝΑΣ ΑΙΓΙΝΑ ΑΦΑΙΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ ΦΥΣΤΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
 

MONICHRYSOLEONTISSAS_F3658.jpgΤο μεγάλο πανηγύρι της Αίγινας είναι ο Δεκαπενταύγουσστος στο μοναστήρι της Παναγίας Χρυσολεόντισσας. Ολο το νησί μαζεύεται στο μοναστήρι να κλείσει το καλοκαίρι γιορτάζοντας την προστάτιδα του νησιού.

 

Ενα μήνα μετά η Αίγινα γιορτάζει το εξαιρετικό προϊόν της γης της, το φυστίκι. Το Φεστιβάλ Φυστικιού είναι η μεγάλη γιορτή της Αίγινας. Το νησί παρουσιάζει την παραγωγικήκαι πολιτιστική του ζωντάνια. Η καρδιά του Φεστιβάλ είναι η εμπορική έκθεση στην προβλήτα του λιμανιού, όπου οι ντόπιοι εκθέτες από τις 18 έως τις 21 Σεπτεμβρίου παρουσιάζουν το αιγινήτικο φυστίκι και τα παράγωγα  που το έχουν σαν πρώτη ύλη. Αλλά και μια σειρά από άλλα προϊόντα που παράγονται στην Αίγινα, όπως τα αγροτικά προϊόντα, τα περίφημα αιγινήτικα κεραμικά και διάφορα έργα της τοπικής χειροτεχνίας. Ομως το Φεστιβάλ δεν περιλαμβάνει μόνο την παραγωγική έκθεση, ούτε διαρκεί μόνο τρεις μέρες. Πλήθος παράλληλων και προφεστιβαλικών πολιτιστικών εκδηλώσεων λαμβάνουν χώρα στην αίγινα από το τέλος του Αυγούστου ήδη.

MONIAGIOUNEKTARIOU_F3635.jpgΤέλος, στις 9 Νοεμβρίου η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου κάνει το νησί παγκόσμιο κέντρο της Ορθοδοξίας, όταν χιλιάδες προσκυνητές από όλον τον κόσμο συρρέουν στην Αίγινα.












Καιρός
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Τουρισμός στον Πειραιά
Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Αεροπλάνων
Χάρτης Πλοίων
Χρήσιμες Συνδέσεις
Επικοινωνία
  Αναζήτηση Καταλυμάτων

ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΑΙΓΙΝΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΜΕΘΑΝΑ/ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΣΠΕΤΣΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΥΔΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς