ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
 ΑΡΧΙΚΗ  ΑΓΚΙΣΤΡΙ  ΓΕΝΙΚΑ
ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΔΡΑΓΩΝΕΡΑ ΛΙΜΝΗ ΑΠΟΝΗΣΟΥ ΜΕΤΟΧΙ ΣΚΑΛΑ
ΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ
 

ΣΚΑΛΑΜέχρι πριν λίγα χρόνια το Αγκίστρι ήταν ένα μικρό νησί του Σαρωνικού, ξεχασμένο από τον κόσμο. Σήμερα είναι ένας γνωστός τουριστικός προορισμός με πιστούς φίλους. Μέχρι το '60 έφτανες εκεί μόνο με καΐκι από την Αίγινα. Σήμερα έχει τακτικότατη ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά και δύο λιμάνια για να υποδεχθούν τους όλο και περισσότερους φίλους του.

ΣΚΑΛΑΤί κάνει τόσο δημοφιλές το Αγκίστρι; Πρώτα-πρώτα ότι είναι τόσο κοντά στην Αττική, αλλά και στην Αργολίδα και την Αίγινα. Η εύκολη πρόσβαση συνδυάζεται με την ελκυστικότητα του προορισμού: πολλές πανέμορφες παραλίες με πεντακάθαρα νερά και μια ενδοχώρα σκεπασμένη με πευκοδάση. Σημαντικός, επίσης, λόγος που το αγάπησαν πολύ οι πρώτοι φίλοι του, όταν το ανακάλυψαν, ήταν η ησυχία και η μοναδική αίσθηση της φυγής από το πολύβουο κέντρο, αλλά και τα υπερφορτωμένα με τουρίστες νησιά. Εχει βέβαια περάσει αρκετός καιρός από εκείνες τις μέρες. Σήμερα το Αγκίστρι δέχεται όλο και περισσότερους παραθεριστές και οι τουριστικές του υποδομές γνωρίζουν μεγάλη ανάπτυξη. Ομως δεν έπαψε να είναι ο προορισμός που προτιμούν όσοι αγαπούν τις ήσυχες διακοπές, την εμπειρία της πεζοπορίας, της ποδηλασίας, ή και της ιππασίας, μέσα στα πευκοδάση και την γραφικότητα των παραλιών του. Απλά, το νέο ρέυμα του τουρισμού πρόσθεσε μια ακόμη διάσταση: τον κοσμικό τουρισμό. Τα δυό αυτά είδη παραθερισμού συνυπάρχουν χωρίς να ενοχλεί το ένα το άλλο.

ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΤο Αγκίστρι (Μεγαλοχώρι) βρίσκεται μόλις 4 ν.μ. νοτιοανατολικά από το λιμάνι της Αίγινας, ενώ οι νότιες ακτές του (Λιμενάρια) μόλις 2,5 ν.μ. από τις βόρειες ακτές των Μεθάνων. Το μικρό του μέγεθος και η ήπια γεωμορφολογία του το κάνουν πολύ εύκολα περιηγήσιμο, ακόμα και με ένα ποδήλατο. Η μεγαλύτερη απόσταση που έχει κανείς να διανύσει, είναι αυτή από το Μεγαλοχώρι στον Βορρά μέχρι τα Λιμενάρια στον Νότο, μόλις 6,5χλμ. Οι δαντελωτές ακτές του είναι γεμάτες μικρούς γραφικούς κόλπους, στους οποίους συχνά τα πεύκα φτάνουν μέχρι την παραλία. Το πεύκο κι η κουκουναριά δίνουν τον τόνο σε όλο το τοπίο του νησιού.

Ο μόνιμος πληθυσμός του νησιού δεν ξεπερνά τα 1200 άτομα, αλλά το καλοκαίρι ο πληθυσμός πενταπλασιάζεται. Αυτός ο πληθυσμός κατανέμεται σε τέσερα χωριά: το Μεγαλοχώρι (ή Μύλο), την Σκάλα και το Μετόχι στον Βορρά, απέναντι από την Αίγινα, και τα Λιμενάρια στον Νότο. Τα δυό πρώτα είναι τα λιμάνια του νησιού κι αυτά που δέχονται το μεγαλύτερο τουριστικό φορτίο, αλλά και αυτά που ουσιαστικά συγκροτούν την καρδιά του νησιού.

ΑΓΚΙΣΤΡΙΤο Αγκίστρι, παρόλη την τουριστική του ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, παραμένει ένας ρομαντικός προορισμός που μπορεί να δώσει καταφύγιο τόσο σε μοναχικούς παραθεριστές, όσο και σε οικογένειες ή ζευγάρια, που αναζητούν την ήρεμη ομορφιά της γης του και των ακτών του.












Καιρός
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Τουρισμός στον Πειραιά
Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Αεροπλάνων
Χάρτης Πλοίων
Χρήσιμες Συνδέσεις
Επικοινωνία
  Αναζήτηση Καταλυμάτων

ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΑΙΓΙΝΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΜΕΘΑΝΑ/ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΣΠΕΤΣΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΥΔΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς