ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
 ΑΡΧΙΚΗ  ΣΑΛΑΜΙΝΑ
ΚΑΝΑΚΙΑ ΣΠΗΛΑΙΟ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΙΑΝΤΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ ΜΟΝΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΟΙΚΙΑ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΡΕΣΤΗ
Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ
 
πατήστε για μεγέθυνση
ΜΝΗΜΕΙΟ & ΟΙΚΙΑ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ
πατήστε για μεγέθυνση
ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΥΒΙΤΗΣ
πατήστε για μεγέθυνση
Μ. ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ
πατήστε για μεγέθυνση
ΤΥΜΒΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ
πατήστε για μεγέθυνση
ΚΑΝΑΚΙΑ
πατήστε για μεγέθυνση
ΣΑΤΕΡΛΙ

Η Σαλαμίνα είναι τόσο βαθιά μέσα στην αγκαλιά της Μεγαρίδας και της Αττικής, και τόσο κοντά στις ακτές τους, που συχνά ξεχνάμε ότι είναι ένα νησί. Και μάλιστα ένα νησί με σημαντικό μέγεθος. Η Σαλαμίνα, με περίπου 95 τ.χλμ. έκταση, είναι το μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού και το 32ο της Ελλάδας.

Η Σαλαμίνα τις τελευταίες δεκαετίες από ένας κοντινός και εύκολος στην πρόσβαση παραθεριστικός προορισμός, για τους κατοίκους της Αθήνας και του Πειραιά, έγινε “προάστιο” του μεγάλου αστικού κέντρου της πατρίδας μας. Ο μόνιμος πληθυσμός της έχει φτάσει τους 40.000 κατοίκους, ενώ υπολογίζεται ότι στις διακοπές και τις αργίες πολλαπλασιάζεται μέχρι και επτά φορές. Η επέκταση των οικισμών έχει πάρει απίστευτες διαστάσεις και δημιουργείται πλέον ένα συνεχές κτισμένο περιβάλλον από την μία άκρη του νησιού μέχρι την άλλη.

Παρόλα αυτά η Σαλαμίνα παραμένει ένας ελκυστικός προορισμός για πολλούς λόγους. Πρώτα-πρώτα, βέβαια, είναι η ευκολία και η αμεσότητα της πρόσβασης σε αυτήν, τόσο από το Πέραμα (μόλις 15') όσο και από την Μεγάλη Ακτή Μεγαρίδας (5'). Επίσης η Σαλαμίνα, με τα 100χλμ ακτογραμμής, έχει τόσες πολλές παραλίες, που ο επισκέπτης θα μπορέσει να βρεί αυτήν που του ταιριάζει· από κοσμικές μέχρι ήσυχες κι απόμερες. Τέλος, το νότιο τμήμα του νησιού διατηρεί πολλή από την παλιά του ομορφιά και, αντίθετα με την αστικοποιημένη κεντρική και βόρεια Σαλαμίνα, δίνει στο επισκέπτη την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την καθαρτήρια αίσθηση της αττικής φύσης. Το πευκόδασος του Ακάμαντα οι μικροί γραφικοί όρμοι στα Κανάκια, στο Σατερλί, στις Κολώνες, στα Περιστέρια, στο Μαρούδι, στην Κύριζα, στην Κακή Βίγλα και η μαγευτική θέση του “παλατιού του Αίαντα” συνθέτουν έναν πολύ αξιόλογο τουριστικό προορισμό.












Καιρός
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Τουρισμός στον Πειραιά
Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Αεροπλάνων
Χάρτης Πλοίων
Χρήσιμες Συνδέσεις
Επικοινωνία
  Αναζήτηση Καταλυμάτων

ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΑΙΓΙΝΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΜΕΘΑΝΑ/ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΣΠΕΤΣΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΥΔΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς