ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
 ΑΡΧΙΚΗ  ΠΟΡΟΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΣΚΕΛΙ ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΟΡΟΣ ΠΟΡΟΣ ΠΟΡΟΣ ΠΟΡΟΣ ΠΟΡΟΣ
ΓΕΝΙΚΑ
 

POROS_F3707.jpgΗ ποιητική ομορφιά του Πόρου, τόσο σαν φυσικό όσο και σαν οικιστικό τοπίο, σε συνδυασμό με την πολύ εύκολη πρόσβαση σε αυτόν, τον έκαναν από πολύ νωρίς αγαπημένο παραθεριστικό προορισμό των Αθηναίων. Ο Πόρος παραμένει ένας προορισμός των ρομαντικών και όσων αγαπούν την ήρεμη ομορφιά του. Ενας τόπος ευγένειας, που η τουριστική του ανάπτυξη δεν την αλλοίωσε.

Γεωλογικά ο Πόρος είναι η σύνθεση δύο νησιών. Το κυρίως νησί, η Καλαυρία, είναι ένα ασβεστολιθικό νησί, που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του Σαρωνικού, λίγες εκατοντάδες μέτρα από την Αργολική χερσόνησο. Είναι ελάχιστα κατοικημένο στο νότιο άκρο του, εκεί που συναντά το έτερο του ήμισι, την νησίδα Σφαιρία. Η Σφαιρία είναι ένα ηφαιστειογενές νησάκι, που αναδύθηκε χάρη στην δράση του κοντινού ηφαστείου των Μεθάνων (ένα από τα λίγα ενεργά ηφαίστεια της Ελλάδας). Η Σφαιρία βρίσκεται μεταξύ της Καλαυρίας και της απέναντι ακτής του Γαλατά, από την οποία την χωρίζει ένας στενός θαλάσσιος πορθμός, ενώ από την Καλαβρία χωρίζεται από ένα μικρό θαλάσσιο κανάλι. Στην Σφαιρία βρίσκεται η πόλη του Πόρου, η οποία μαζί με τον Ναύσταθμο του πολεμικού Ναυτικού (εκεί που συναντά την Καλαυρία) καλύπτουν το δυτικό και νότιο ήμισι της νησίδας.POROS--_F3818.jpg

Η πόλη του Πόρου είναι κυριολεκτικά χτισμένη επάνω στον μικρό κρατήρα του ηφαιστείου που την γέννησε. Είναι ένας κηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός μεγάλης αρχιτεκτονικής ομορφιάς. Το ηφαιστειογενές έδαφος κάνει τον Πόρο έναν χλωριδικό παράδεισο. Τα πευκοδάση καλύπτουν τις πλαγιές του και κατεβαίνουν μέχρι την θάλασσα, δημιουργώντας πράσινες αγκαλιές γύρω από τις παραλίες του. Η παραλία της πόλης είναι ένα σύνολο κοσμοπολιτισμού και αρχοντιάς.

Στα βόρεια του Πόρου, μετά το μικρό κανάλι που χωρίζει την Σφαιρία και την πόλη του Πόρου από την Καλαυρία, απλώνεται ο Συνοικισμός που δημιουργήθηκε από πρόσφυγες μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Από εδώ ξεκινούν οι διαδρομές προς τους άλλους παραθαλάσσιους οικισμούς και τις γραφικές τοποθεσίες της ενδοχώρας.

POROS-_F3769.jpgΣτα νότια του Πόρου, απέναντι από τον μικρό πορθμό που τον χωρίζει από τον Γαλατά, απλώνεται το περίφημο Λεμονόδασος. Ενα πολύ ιδιαίτερο τοπίο στην Ελλάδα, με δεκάδες χιλιάδες λεμονιές και πορτοκαλιές. Ενας μυροβόλος τόπος, που πλημμυρίζει με ευωδιά την ψυχή του επισκέπτη.

Η ευγένεια του Πόρου ακολουθεί τον επισκέπτη του για μιά ζωή.












Καιρός
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Τουρισμός στον Πειραιά
Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Αεροπλάνων
Χάρτης Πλοίων
Χρήσιμες Συνδέσεις
Επικοινωνία
  Αναζήτηση Καταλυμάτων

ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΑΙΓΙΝΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΜΕΘΑΝΑ/ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΣΠΕΤΣΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΥΔΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς