ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
 ΑΡΧΙΚΗ  ΣΠΕΤΣΕΣ
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΑΓΙΟΣ ΜΑΜΑΣ ΑΡΜΑΤΑ ΝΤΑΠΙΑ ΣΠΕΤΣΕΣ ΣΠΕΤΣΕΣ ΣΠΕΤΣΕΣ ΣΠΕΤΣΕΣ
ΓΕΝΙΚΑ
 
πατήστε για μεγέθυνση
ΝΤΑΠΙΑ
πατήστε για μεγέθυνση
ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ
πατήστε για μεγέθυνση
ΣΠΕΤΣΕΣ
πατήστε για μεγέθυνση
ΣΠΕΤΣΕΣ
πατήστε για μεγέθυνση
ΣΠΕΤΣΕΣ

Οι Σπέτσες είναι ένα από τα πιο γνωστά νησιά της Ελλάδας, κυρίως χάρη στον μεγάλο ρόλο που έπαιξαν κατά την επανάσταση του 1821. Ομως είναι και ένας από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς προορισμούς του Σαβββατοκύριακου. Σε αυτό δεν συμβάλλει μόνο η ευκολία της πρόσβασης στο νησί, αλλά και η ιδιαίτερη αρχοντιά που αποπνέει.

Η καρδιά των Σπετσών χτυπά στην Ντάπια, με τα νεοκλασικά αρχοντικά και τα βότσαλωτά δρομάκια. Γύρω από την πλατεία της Ντάπιας βρίσκονται τα περισσότερα μαγαζιά, το λιμανάκι που δένουν τα δελφίνια, αλλά και τα σπουδαιότερα μουσεία. Με βάση την κοσμική Ντάπια ο επισκεπτής μπορεί να χαρεί την βόλτα του στο παλιό λιμάνι με τους ταρσανάδες, στην Κουνουπίτσα, ή στο γραφικό Καστέλλι και στο δάσος των Σπετσών.

Στην ήρεμη γραφικότητα των Σπετσών συμβάλλει και η απουσία των αυτοκινήτων από το νησί. Για τις μετακινήσεις του ο επισκέπτης, εκτός από τα πόδια του, μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνιππα αμαξάκια, μηχανάκι, ποδήλατο, ή θαλάσσιο ταξί, για τις πιο μακρινές παραλίες.

Το νησί βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στην αργολική ενδοχώρα και ουσιαστικά αποτελεί γεωγραφικό και οικολογικό τμήμα της. Παρόλες τις πυρκαγιές, που το έχουν ταλαιπωρήσει, είναι ένα πολύ πράσινο νησί. Αυτό που το χαρακτηρίζει είναι τα πευκοδάση του, που φτάνουν μέχρι την θάλασσα, και τα πολλά αρωματικά φυτά κι αγριολούλοδα. Οι Σπέτσες είναι ένας μικρός παράδεισος για όσους αγαπούν την ήρεμη ελληνική φύση και αποζητούν τις μικρές αποδράσεις σε αυτήν. Η χαμηλή κορυφογραμμή, μέχρι το ψηλότερο σημείο των Σπετσών όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, προσφέρει μια πανέμορφη πανοραμική θέα στο Αιγαίο και τον Αργολικό κόλπο.

Τα πευκοδάση των Σπετσών ήταν πάντα μια πολύ πλούσια πηγή ξυλείας και αυτό έδωσε στο νησί την δυνατότητα να γίνει ναυπηγικό κέντρο, ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδας. Οι Σπετσιώτες δημιούργησαν έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς στόλους τον 18ο και τον 19ο αι., που κατά την διάρκεια της επανάστασης του 1821 πρόσφερε στην Ελλάδα πάνω από 60 πλοία. Η σπετσιώτικη ναυπηγική τέχνη συνεχίζεται μέχρι σήμερα στο παλιό λιμάνι των Σπετσών, όπου δραστηριοποιούνται ακόμη πολλά καρνάγια και κατασκευάζονται κάθε είδους ξύλινα παραδοσιακά σκάφη. Το παλιό λιμάνι των Σπετσών είναι ένα ζωντανό μουσείο της ξυλοναυπηγικής τέχνης.

Σήμερα οι Σπέτσες διαθέτουν δυο λιμάνια. Το νέο κεντρικό λιμάνι, η Ντάπια, εξυπηρετεί τις ακτοπλοϊκές ανάγκες του νησιού, ενώ στον μικρό όρμο ακριβώς κάτω από το κανονιοστάσιο αράζουν τα θαλάσσια ταξί των Σπετσών. Το Παλιό Λιμάνι των Σπετσών βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της πόλης και λειτουργεί περισσότερο σαν μαρίνα. Σε αυτό το παραδοσιακό λιμάνι των Σπετσών με τους παλιούς ταρσανάδες θα βρείτε και τα σκάφη των ψαράδων των Σπετσών. Είναι ένα ιστορικό αξιοθέατο των Σπετσών, ένα από τα φημισμένα λιμάνια του 19ου αι.

Οι τουριστικές υποδομές του νησιού είναι πολύ ανεπτυγμένες και πολύ υψηλής ποιότητας. Αλλωστε οι Σπέτσες είναι ἐνα από τα πιό κοσμικά νησιά της Ελλάδας, χωρίς μάλιστα αυτό να επηρεάζει την αρχοντική του αύρα. Ο συνδυασμός των δύο αυτών χαρακτηριστικών βρίσκει την ανακεφαλαίωσή του στο Ποσειδώνιο. Το παλιό, επιβλητικό καί πολυτελές ξενοδοχείο Ποσειδώνιο, είναι εδώ και έναν αιώνα ίσως το πιό χαρακτηριστικό τοπόσημο του νησιού. Ενα ζωντανό απομεινάρι της αισθητικής του Μεσοπολέμου.
Καιρός
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Τουρισμός στον Πειραιά
Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Αεροπλάνων
Χάρτης Πλοίων
Χρήσιμες Συνδέσεις
Επικοινωνία
  Αναζήτηση Καταλυμάτων

ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΑΙΓΙΝΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΜΕΘΑΝΑ/ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΣΠΕΤΣΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΥΔΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς