ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
 ΑΡΧΙΚΗ  ΚΥΘΗΡΑ
ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΦΟΝΙΣΣΑΣ ΚΑΨΑΛΙ ΣΕΜΠΡΕΒΙΒΑ ΣΠΗΛΑΙΟ ΧΥΤΡΑΣ ΦΑΡΟΣ ΣΠΑΘΙ ΧΑΛΚΟΣ ΧΩΡΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ
 
πατήστε για μεγέθυνση
ΧΩΡΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
πατήστε για μεγέθυνση
ΧΩΡΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
πατήστε για μεγέθυνση
ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΑΛΗΟΧΩΡΑΣ
πατήστε για μεγέθυνση
ΚΑΣΤΡΟ ΚΥΘΗΡΩΝ
πατήστε για μεγέθυνση
ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ
πατήστε για μεγέθυνση
ΠΑΛΗΟΧΩΡΑ
πατήστε για μεγέθυνση
ΣΕΜΠΡΕΒΙΒΑ

Τα Κύθηρα είναι ένα αληθινά ιδιαίτερο νησί ανάμεσα στα πολλά όμορφα νησιά της Ελλάδας. Ενα νησί με χαρακτήρα. Ενα νησί ξεχωριστό. Αυτό που τα ξεχωρίζει είναι η ποικιλία σε όλες του τις εκφάνσεις. Τα Κύθηρα έχουν ποικιλία μορφολογική, πολιτιστική, ιστορική, ακόμη και γεωλογική.

Η θέση τους πάνω στα όρια του λεγόμενου ελληνικού τόξου, τους χάρισαν μια έντονη γεωλογική ιστορία, η οποία με την σειρά της τα προίκισε με μιαν ιδιαίτερη φυσική ομορφιά. Ενώ η θέση τους στην Μεσόγειο, πάνω στους πανάρχαιους ναυτικούς της δρόμους, τα έκαναν πεδίο ανάπτυξης του πολιτισμού, πράγμα που γίνεται αμέσως γνωστό στον επισκέπτη, μέσα από τα μνημεία τους και τον οικιστικό τους χαρακτήρα. Ο συνδυασμός αυτής της ξεχωριστής φυσικής ομορφιάς με τον παραδοσιακό χαρακτήρα των οικισμών τους και της κοινωνίας τους είναι που δίνουν στα Κύθηρα την μοναδική ιδιοπροσωπία τους.

Στα Κήθυρα συναντιώνται το Αιγαίο με το Ιόνιο, η Ανατολική με την Δυτική Μεσόγειο, αλλά και η Κρήτη με την κυρίως Ελλάδα. Ετσι τα Κήθυρα, σαν σημείο συνάντησης τους, τα περιέχουν όλα αυτά. Αυτή η συνάντηση όμως δεν υφαίνει μια κουρελού, αλλά έναν περίτεχνο τάπητα λαϊκού πολιτισμού, με διακριτά χαρακτηριστικά και ισχυρή εντοπιότητα.

Τα Κύθηρα είναι ένα νησί μετρίου μεγέθους για τα ελληνικά δεδομένα (280 τετ.χλμ, ή αλλιώς, το δέκατο-έβδομο σε μέγεθος νησί της Ελλάδας). Το νησί όμως αυτό έχει μια πλούσια και σύνθετη γεωτεκτονική ιστορία που το έχει προκίσει με μοναδική φυσική ομορφιά και μορφολογικό πλούτο. Είναι ένας πεζοπορικός παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης και της περιήγησης. Ταυτόχρονα ο πλούτος των παραδοσιακών οικισμών του και των μεσαιωνικών μνημείων του, δίνει στον επισκέπτη την ευκαιρία να ζήσει μιαν άλλη Ελλάδα, πιο αυθεντική και πιο νοσταλγική. Δεν είναι τυχαίο ότι τέσσερις περιοχές των Κυθήρων έχουν ανακηρυχθεί σαν Τοπία Ιδιαιτέρου Φυσικού Κάλλους: το σύμπλεγμα της Χώρας με το Κάστρο και το Καψάλι, η περιοχή του Μυλοπόταμου, η παραλία Καλαδί και το φαράγγι της Παλαιοχώρας. Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι τα Κύθηρα είναι μια εξαιρετικά σημαντική περιοχή για τα μεταναστευτικά πουλιά, και μάλιστα τα αρπακτικά, με διεθνή αξία. Σαν αποτέλεσμα αυτού η βόρεια και η ανατολική πλευρά τους, καθώς και επτά βραχονησίδες (Πρασονήσι, Δραγονέρα, Αντιδραγονέρα, Αυγό, Καπέλο, Κουφό και Φιδονήσι), έχουν ανακηρυχθεί προστευόμενες περιοχές στο διεθνές δίκτυο βιοτόπων NATURA 2000.

Με έναν λόγο, τα Κύθηρα είναι ένας προορισμός που οφείλει κάθε φίλος της νησιωτικής Ελλάδας να γνωρίσει, αν θέλει να έχει μια πραγματικά ολοκληρωμένη εμπειρία της. Είναι ένας προορισμός που απευθύνεται σε μεγάλο φάσμα τουριστικών ενδιαφερόντων: παραθεριστικό τουρισμό, φυσιολατρικό τουρισμό, αρχαιολογικό τουρισμό και θρησκευτικό τουρισμό. Επίσης η ευκολία της πρόσβασης και οι ανεπτυγμένες και ποιοτικές τουριστικές υποδομές κάνουν το νησί μια εξαιρετική επιλογή.
Καιρός
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Τουρισμός στον Πειραιά
Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Αεροπλάνων
Χάρτης Πλοίων
Χρήσιμες Συνδέσεις
Επικοινωνία
  Αναζήτηση Καταλυμάτων

ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΑΙΓΙΝΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΜΕΘΑΝΑ/ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΣΠΕΤΣΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΥΔΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς