ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
 ΑΡΧΙΚΗ  ΜΕΘΑΝΑ/ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ
ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΟΙΖΗΝΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΨΗΦΤΑΣ ΛΟΥΤΡΑ ΜΕΘΑΝΩΝ ΜΕΘΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΛΟΓΓΟΣ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ ΨΗΦΤΑΣ ΦΑΡΑΓΓΙ ΔΙΑΒΟΛΟΓΕΦΥΡΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΜΕΘΑΝΩΝ
ΜΕΘΑΝΑ & ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ
 
πατήστε για μεγέθυνση
ΓΑΛΑΤΑΣ
πατήστε για μεγέθυνση
ΜΕΘΑΝΑ - ΛΟΥΤΡΑ
πατήστε για μεγέθυνση
ΜΕΘΑΝΑ
πατήστε για μεγέθυνση
ΜΟΝΗ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΡΟΙΖΗΝΑΣ

Η ευρύτερη περιοχή της Τροιζηνίας είναι ένας τόπος που σμίγουν το πράσινο και το γαλάζιο. Ενας τόπος δαντελωτός, που η γόνιμη, καρποφόρα γή αλληλοπεριχωρείται με την θάλασσα.

Η ηφαιστειακή γεωλογική ιστορία της περιοχής την έχει προικίσει με μια ιδιαίτερα γραφική γεωμορφολογία και εδάφη έξαιρετικά γόνιμα. Η χερσόνησος των Μεθάνων βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του αιγαιακού ηφαιστειακού τόξου και φιλοξενεί ένα από τα τέσσερα ενεργά ηφαίστεια της Ελλάδας. Η ίδια η χερσόνησος είναι προϊόν ηφαιστειακής δραστηριότητας και έχουν καταγραφεί σε αυτήν τουλάχιστον 30 ηφαιστειακοί κρατήρες. Ο πιό γραφικός από αυτούς, ο Σταυρόλογγος, είναι ένας φυσικό κήπος της κρυμμένης στα έγκατα της γης γονιμότητας. Αλλά υπάρχουν και σημεία όπου η δύναμη των φυσικών δυνάμεων αποκαλύπτεται με μια άγρια ομορφιά, όπως ο μεγάλος κρατήρας της Καμμένης Χώρας

H λουτρόπολη των Μεθάνων είναι ένα ιδιαίτερο παράδειγμα λουτρόπολης στην Ελλάδα. Είναι μια νέα πόλη, που δημιουργήθηκε από το μηδέν, όταν στα τέλη του 19ου αι. οι πρώτοι παραθεριστές από την Αθήνα ξεκίνησαν να επισκέπτονται την περιοχή με τα ιαματικά λουτρά και να στήνουν τον εποχιακό καταυλισμό τους. Σταδιακά η περιοχή προσήλκυσε κατοίκους των γειτονικών περιοχών και ο οικισμός πήρε μόνιμο χαρακτήρα. Σήμερα η πόλη φιλοξενεί πλέον τον μισό μόνιμο πληθυσμό της χερσονήσου και είναι ένα ζωντανό παραθεριστικό κέντρο.

Σε όλη την ευρύτερη περιοχή ο επισκέπτης θα συναντήσει μικρά παραθαλάσσια χωριά, αλλά και κάποια ξεχασμένα στην ενδοχώρα. Ο πλούτος της βλάστησηςσυχνά δίνει στο τοπίο μια ειδυλλιακή όψη, με πιο γνωστή την εικόνα του μοναδικού Λεμονοδάσους, στην περιοχή του Γαλατά.

Η Τροιζηνία είναι μια περιοχή με πολλές τουριστικές υποδομές και πυκνή συγκοινωνία να την συνδέει με το λιμάνι του Πειραιά και τα νησιά του Σαρωνικού. Είναι ένας τόπος ιδανικός για ήσυχο, οικογενειακό παραθερισμό, κοντά σε δημοφιλείς προορισμούς, ὅπως το Ναύπλιο, η Επίδαυρος, ή η Ερμιόνη.

 
Καιρός
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Τουρισμός στον Πειραιά
Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Αεροπλάνων
Χάρτης Πλοίων
Χρήσιμες Συνδέσεις
Επικοινωνία
  Αναζήτηση Καταλυμάτων

ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΑΙΓΙΝΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΜΕΘΑΝΑ/ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΣΠΕΤΣΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΥΔΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς