ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
 ΑΡΧΙΚΗ  ΑΙΓΙΝΑ  ΠΑΡΑΛΙΕΣ
ΑΙΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΛΩΝΑΣ ΑΙΓΙΝΑ ΑΦΑΙΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ ΦΥΣΤΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ
ΠΑΡΑΛΙΕΣ
 
πατήστε για μεγέθυνση
ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
πατήστε για μεγέθυνση
ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΡΠΑ, ΠΕΡΔΙΚΑ
πατήστε για μεγέθυνση
ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΡΠΑ
πατήστε για μεγέθυνση
ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΑΓΙΑ
πατήστε για μεγέθυνση
ΠΕΡΔΙΚΑ
πατήστε για μεγέθυνση
ΠΟΡΤΕΣ

Στα 57χλμ της ακτογραμμής της Αίγινας υπάρχουν πολλές αξιόλογες παραλίες και γραφικοί οικισμοί που ανοίγουν την αγκαλιά τους στον επισκέπτη του νησιού.

Στα βόρεια (10χλμ από την πόλη της Αίγινας) υπάρχει το ψαροχώρι της Σουβάλας. Ενα από τα πιο οργανωμένα παραθεριστικά κέντρα της Αίγινας, που συνδέεται άμεσα με τον Πειραιά και προσφέρει εύκολη πρόσβαση στα περισσότερα αξιοθέατα του νησιού (Παλαιοχώρα, Αφαία, Μονή Αγ. Νεκταρίου). Δίπλα στην σουβάλα βρίσκονται τα παρεθεριστικά χωριά Αγιοι και Βάγια. Κοντά στην Βάγια υπάρχει η φημισμένη παραλία Τούρλος.

Στην ανατολική πλευρά του νησιού βρίσκεται η Αγ. Μαρίνα, ένας ιδιαίτερα γνωστός κι αγαπημένος προορισμός των φίλων της Αίγινας, τόσο για την όμορφη παραλία της όσο και για τις εξαιρετικές ψαροταβέρνες της και την νυχτερινή ζωή της. Νότια της Αγ. Μαρίνας βρίσκεται ο απομονωμένος οικισμός Πόρτες. Ενα μικρό ψαροχώρι, που κάποτε ήταν βενετσιάνικο λιμάνι και σήμερα προσελκύει φίλους των ήρεμων διακοπών.

Η δυτική πλευρά του νησιού, από την πόλη της Αίγινας και προς το νοτιοανατολικό άκρο του νησιού, είναι το πιο ανεπτυγμενο τουριστικά, με πλήθος όμορφων παραλιών, παραθαλάσσιων οικισμών και τουριστικών υποδομών. Μαραθώνας, Κλίμα, Σάρπα και φυσικά η Πέρδικα, το ομορφότερο ψαροχώρι του νησιού. Απέναντι από την Πέρδικα υπάρχει το νησάκι Μονή, που συνδέεται τα καλοκαίρια με το λιμανάκι της Πέρδικας και μετατρέπεται σε παραθεριστικό κέντρο. Τον υπόλοιπο χρόνο το νησάκι κατοικείται μόνο από ελάφια και αγριοκάτσικα.












Καιρός
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Τουρισμός στον Πειραιά
Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Αεροπλάνων
Χάρτης Πλοίων
Χρήσιμες Συνδέσεις
Επικοινωνία
  Αναζήτηση Καταλυμάτων

ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΑΙΓΙΝΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΜΕΘΑΝΑ/ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΣΠΕΤΣΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΥΔΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς