ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
 ΑΡΧΙΚΗ  ΥΔΡΑ  ΓΕΝΙΚΑ
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΥΔΡΑΣ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ Π. ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ ΜΙΑΟΥΛΕΙΑ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ ΥΔΡΑ ΥΔΡΑ
ΓΕΝΙΚΑ
 
πατήστε για μεγέθυνση
ΦΑΡΟΣ ΖΟΥΡΒΑΣ
πατήστε για μεγέθυνση
Η ΥΔΡΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΑΔΗ
πατήστε για μεγέθυνση
Η ΥΔΡΑ ΤΟΥ ΓΚΙΚΑ
πατήστε για μεγέθυνση
Η ΥΔΡΑ ΤΟΥ ΤΕΤΣΗ
πατήστε για μεγέθυνση
ΜΑΝΔΡΑΚΙ
πατήστε για μεγέθυνση
ΒΛΥΧΟΣ
πατήστε για μεγέθυνση
ΥΔΡΑ

ΥΔΡΑΑυτό το βραχώδες και άνυδρο νησί είναι ένα από τα πιο διάσημα νησιά της πατρίδας μας. Η Υδρα είναι ένας αληθινά διεθνής προορισμός υψηλού επιπέδου. Από την δεκαετία του '30 ήδη, η άγρια ομορφιά του τοπίου της και η αρμονική με αυτήν οικιστική της ομορφιά προσέλκυσαν σημαντικούς εικαστικούς καλλιτέχνες και λογοτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που έκαναν το όνομα της διάσημο στους καλλιεργημένους κύκλους της Ευρώπης. Αυτή η παράδοση συνεχίζεται ακόμη στις μέρες μας, προσθέτοντας στην αρχοντιά της και μια πνευματική αύρα. Αλλωστε και η ίδια η Υδρα είναι το λίκνο πολλών σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών (Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Μίλτος Σαχτούρης, Περικλής Βυζάντιος, Παναγιώτης Τέτσης, κ.α.) και φιλοξενεί από το 1936 το Παράρτημα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Η Υδρα είναι ένα βραχώδες νησί που εντυπωσιάζει με την μορφολογική αγριότητά του τοπίου της. Στην ανατολική πλευρά της υπάρχουν μικρά δάση από πεύκα. Στην δυτική βρίσκεται η πόλη της Υδρας, ένας από τους ωραιότερους παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας μας. Οι μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές που γυρίστηκαν με φυσικό σκηνικό την Υδρα, την έκαναν γνωστή σε όλο τον κόσμο ήδη από την δεκαετία του '50. Ο κτηριακός πλούτος του οικισμού συνίσταται σε αρχοντικά, με φρουριακό χαρακτήρα και επιβλητικό όγκο, καπετανέϊκα, μικρότερης κλίμακας αστικά σπίτια, και λαϊκά κτίσματα. Η αρχιτεκτονική αυτή τυπολογία ακολουθεί την κοινωνική διαστρωμάτωση της Υδρας κατά τον 19ο αι. Οι εκκλησίες της Υδρας είναι μικρής κλίμακας και αποτελούν χαρακτηριστικά σημεία αναφοράς στον συνεκτικό ιστό του οικισμού.

Η αμφιθεατρική διάταξη των κτηρίων γύρω από το λιμάνι, η κυρίαρχη παρουσία των βράχων πάνω στους οποίους θεμελιώνονται τα κτήρια, οι επιβλητικοί όγκοι των αρχοντικών, η πυκνότητα της δόμησης και η εναλλαγή της με άκτιστες, βραχώδεις εκτάσεις, συνθέτουν την χαρακτηριστική γραφική εικόνα της Υδρας. Στην κορυφή του βουνού, πάνω από την πόλη βρίσκεται το μικρό μοναστήρι του Προφήτη Ηλία. Στο νησί υπάρχουν κι άλλα μικρά γραφικά μοναστήρια, όπως της Αγ. Τριάδας, της Αγ. Ματρώνας, του Αγ. Νικολάου, της Αγ. Ευταξίας και η Μονή Ζούρβας. Βόρεια και νότια από την πόλη βρίσκονται οι οικισμοί Βλυχός και Μανδράκι.

Σήμερα το νησί έχει γύρω στους 2000 μόνιμους κατοίκους και πολλές χιλιάδες επισκέπτες, που εξυπηρετούνται από ένα πολύ αξιόλογο δίκτυο τουριστικών υποδομών. Στην Υδρα δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, αλλά οι επισκέπτες μπορούν να εξυπηρετηθούν στις μετακινήσεις τους από τα παραδοσιακά γαϊδουράκια καθώς και θαλάσσια ταξί που κάνουν δρομολόγια από παραλία σε παραλία.












Καιρός
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Τουρισμός στον Πειραιά
Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Αεροπλάνων
Χάρτης Πλοίων
Χρήσιμες Συνδέσεις
Επικοινωνία
  Αναζήτηση Καταλυμάτων

ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΑΙΓΙΝΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΜΕΘΑΝΑ/ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΣΠΕΤΣΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΥΔΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς