ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
 ΑΡΧΙΚΗ  ΥΔΡΑ  ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΥΔΡΑΣ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ Π. ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ ΜΙΑΟΥΛΕΙΑ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ ΥΔΡΑ ΥΔΡΑ
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
 

Η Υδρα ολόκληρη, και μάλιστα η πόλη της και το λιμάνι, είναι ένα μεγάλο αξιοθέατο. Είναι χαρά να περιδιαβαίνει κανείς τα ανηφορικά στενά δρομάκια της και να γνωρίζει το τοπίο που εναλλάσεται από ορεινό σε παραθαλάσσιο, από πυκνοδομημένο σε ανοικτό και άγριο. Ομως η Υδρα έχει και πολύ αξιόλογα επιμέρους αξιοθέατα, όπως:

ΜΟΥΣΕΙΑ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΥΔΡΑΣ Το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Υδρας. Από το 1918, ημερομηνία της ίδρυσής του, διαφυλάσει όργανα ναυσιπλοΐας, υδραϊκές φορεσιές, όπλα ναυμάχων την μεγάλη Χάρτα του Ρήγα Φεραίου και φιλοξενεί την Ιστορική Πινακοθήκη. Επίσης, φιλοξενεί το μεγάλο Ιστορικό Αρχείο με σχεδόν 18.000 πρωτότυπα έγγραφα, στα οποία περιλαμβάνονται ντοκουμέντα των Θ. Κολοκοτρώνη, Ι. Μακρυγιάννη, Ι. Καποδίστρια και Ανδ. Μιαούλη.
ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ Λ. ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ

Επίσης, στην Υδρα αξίζουν να επισκευτείτε το Εκκλησιαστικό & Βυζαντινό Μουσείο, το Αρχοντικό Παύλου Κουντουριώτη και το Μουσείο Λάζαρου Κουντουριώτη.

ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ & ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ

ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ Η Μονή Προφήτη Ηλία (1813) βρίσκεται πάνω από τον παλιό οικισμό στον δρόμο προς την κορυφή του βουνού. Κοντά στον Προφήτη Ηλία βρίσκεται η γυναικεία Μονή Αγ. Ευπραξίας.
ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΖΟΥΡΒΑΣ

Στην ανατολικά πλευρά του νησιού, στο οροπέδιο της Ανω Ζούρβας, σε περιοχή απομονωμένη και σχετικά δυσπρόσιτη, βρίσκεται η Μονή Γεννεσίου Θεοτόκου Ζούρβας. Η θέση του μοναστηριού καλεί τους εραστές του άγριου τοπίου να βιώσουν την σιωπή της αυθεντικής φύσης του νησιού. Για την πρόσβαση σε αυτό ο επισκέπτης πρέπει να χρησιμοποιήσει θαλάσσιο ταξί και στην συνέχεια να επιστρατεύσει την θέληση του και την ικανότητά του στην ορεινή πεζοπορία. Στην διαδρομή προς το μοαστήρι θα συναντήσει ο επισκέπτης μια σειρά από γραφικά ξωκκλήσια.

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΚΙΟΣ

Η Υδρα έχει περίπου 300 εκκλησίες και ξωκκλήσια. Πολλά από αυτά τα γραφικά κτήρια, που μαρτυρούν την ψυχή και την φιλοκαλλία των κατοίκων της, βρίσκονται σε έρημα και απομονωμένα μέρη, σαν μια προσπάθεια των παλιών Υδραίων να ημερέψουν το άγρι τοπίο. Ο εραστής της πεζοπορία θα τα συναντήσει στις διαδρομές του και θα πάρει από αυτά αισθητική παρηγοριά και έμπνευση. Οσοι αγαπούν την ορεινή πεζοπορία αξίζει να επισκευθούν τον Αγιο Μάμα, στο όρος Ερος, και τον Αγιο Ιωαννίκιο, λίγο πρίν τον φάρο της Ζούρβας, σε μια από τις εντυπωσιακότερες τοποθεσίες του νησιού.

ΚΙΑΦΑ - ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ Στην παληά ακρόπολη της Υδρας, την Κιάφα, που αξίζει ιδιαίτερα την προσοχήτου επισκέπτη, βρίσκονται οι εκκλησίες του Αγ. Ιωάννη του Νηστευτή και του Αγ. Κωνσταντίνου του Υδραίου.

 

ΚΙΑΦΑ    ΚΙΑΦΑ

 

 

 












Καιρός
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Τουρισμός στον Πειραιά
Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Αεροπλάνων
Χάρτης Πλοίων
Χρήσιμες Συνδέσεις
Επικοινωνία
  Αναζήτηση Καταλυμάτων

ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΑΙΓΙΝΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΜΕΘΑΝΑ/ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΣΠΕΤΣΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΥΔΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς