ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ |
|
ΜΙΑΟΥΛΕΙΑ |
|
ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ |
|
Η Υδρα είναι ένα νησί με πλούσια πολιτιστική ζωή. Εκτός από τις πολλές έκτακτες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, που κατά καιρούς διοργανώνονται σε αυτήν, κάποιες εκδηλώσεις-θεσμοί ορίζουν το ημερολόγιό της:
Κάθε χρόνο, στο τέλος του Ιουνίου, η Υδρα ζει τα Μιαούλεια. Στην διάρκεια ενός δεκαπενθημέρου, μιά σειρά καλλιτεχνικών και επιστημονικών εκδηλώσεων, τιμούν την μνήμη της δράσης του Ανδρέα Μιαούλη. Κορυφαία στιγμή των εκδηλώσεων αποτελεί η βραδυνή αναπαράσταση της ναυμαχίας του Γέροντα (1824) και της στιγμής πυρπόλησης της Τυνησιακής Φρεγάτας από τον Βατικιώτη.
Στα τέλη του Αυγούστου η Υδρα τιμά την μνήμη του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη, ήρωα του 1912-1913, απελευθερωτή του Αιγαίου και πρώτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Οι εκδηλώσεις διαρκούν έξι ημέρες και είναι κυρίως επιστημονικές και αθλητικές. Ενώ κεντρικό ρόλο σε αυτές παίζει η επίσημη συμμετοχή του Πολέμικού Ναυτικού.
Το Πάσχα στην Υδρα, είναι πού φημισμένο και προσελκύει κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες.
Στίς περιόδους των δύο εθνικών εορτών (Μάρτιο και Οκτώβριο) στο νησί διοργανώνονται πανελλήνιοι ιστιοπλοϊκοί αγώνες.
|
|
|
|
 |
|
 |
|