ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
 ΑΡΧΙΚΗ  ΜΕΘΑΝΑ/ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ  ΙΣΤΟΡΙΑ
ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΟΙΖΗΝΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΨΗΦΤΑΣ ΛΟΥΤΡΑ ΜΕΘΑΝΩΝ ΜΕΘΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΛΟΓΓΟΣ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ ΨΗΦΤΑΣ ΦΑΡΑΓΓΙ ΔΙΑΒΟΛΟΓΕΦΥΡΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΜΕΘΑΝΩΝ
Η ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
 

ΜΕΘΑΝΑΗ περιοχή της Τροιζηνίας βρίσκεται στο γεωγραφικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής γύρω από τον Σαρωνικό κόλπο, που περιλαμβάνει την Αττική, την Αργολίδα και την Κορινθία. Αυτή η ευρύτερη περιοχή ήταν η καρδιά του πρώτου ελληνικού πολιτισμού της Αρχαιότητας, του Μυκηναϊκού. Ο μύθος του Θησέα μας πληροφορεί για τις σχέσεις της Τροιζηνίας με τα μεγάλα πολιτικά κέντρα της περιοχής. Παρόλη όμως την κεντρική της, γεωγραφικά, θέση της, η Τροζηνία έμεινε μια αρκετά περιφερειακή επαρχία σε όλη την ιστορία της. Δεν αναπτύχθγκαν εδώ μεγάλα οικιστικά κέντρα, ούτε σημαντικά γεγονότα διαδραματίστηκαν στο έδαφός της. Η Τροιζηνία ήταν πάντα μια ήσυχη και όμορφη γωνιά του Σαρωνικού.

Κατοικήθηκε φυσικά από τα πανάρχαια χρόνια, καθώς είναι πάνω στους θαλάσσιους δρόμους που συνδέαν το Αιγαίο με την κυρίως Ελλάδα. Σε όλη την περιοχή υπάρχουν ίχνη της μυκηναϊκής περιόδου της. Γραπτές πληροφορίες για το αρχαίο παρελθόν της έχουμε μέχρι τα ελληνιστικά χρόνια. Οι Τροιζήνιοι πήραν μέρος στον αποικισμό της Αλικαρνασσού στην Μικρά Ασία και της Σύβαρης στην Κάτω Ιταλία.

Για πιο ύστερα, για τα αυτοκρατορικά χρόνια και τον μεσαίωνα, ελάχιστες πληροφορίες μπορούμε να βρούμε, είτε έμμεσα, από τις γειτονικές της περιοχές, είτε από τα ελάχιστα μνημεία. Η περιοχή παρέμεινε για αιώνες μια σχετικά αραιοκατοικημένη αγροτική περιοχή.

Κατά την επανάσταση του 1821 και μετά από αυτήν, η ευρύτερη περιοχή θα δεχτεί πολλούς πρόσφυγες από τις γύρω περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, αλλά και από πιό μακριά, και θα παρουσιαστεί μια κάποια πληθυσμιακή αύξηση, χωρίς πάντως να αλλάξει ο βασικά αγροτικός χαρακτήρας της. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Τροιζήνα έλαβε χώρα το 1827 η Γ’Εθνοσυνέλευση που ψήφισε το πρώτοΣύνταγμα της Ελλάδας και εξέλεξε Κυβερνήτη τον Ιωάννη Καποδίστρια.

ΛΟΥΤΡΑ ΜΕΘΑΝΩΝΗ αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών των Μεθάνων και η δημιουργία της νέας λουτρόπολης ήταν η μόνη ουσιαστική αλλαγή, που έδωσε και στην περιοχή την παραθεριστική της εκδοχή.

 












Καιρός
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Τουρισμός στον Πειραιά
Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Αεροπλάνων
Χάρτης Πλοίων
Χρήσιμες Συνδέσεις
Επικοινωνία
  Αναζήτηση Καταλυμάτων

ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΑΙΓΙΝΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΜΕΘΑΝΑ/ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΣΠΕΤΣΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΥΔΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς