Η Επιχείρηση I Πως θα μας βρείτε I Ειδικά Χαρακτηριστικά I Επιχειρηματική Συνεργασία I Επικοινωνία
Portal Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Σάββατο, 27-04-2024 I  

 
ΚΑΛΕΡΗΣ

Η Επιχείρηση

 

 

Ο Γιάννης, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Καλλέρης έχοντας περιπλανηθεί σε κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία της Ελλάδας και μία σύντομη αλλά ουσιαστική εκπαίδευση στο Μιλάνο, προσπαθεί με βάση την ελληνική κουζίνα και μεσογειακές «πινελιές» να αναδείξει ένα διαφορετικό συνδυασμό γεύσεων. 

Ο Γιάννης συνεχίζει μία πορεία που ξεκίνησε το 1954 από τον παππού Καλέρη και μετέπειτα τον πατέρα του με επιτυχία και φαντασία. Κύριο χαρακτηριστικό της κουζίνας του Καλέρη είναι τα αγνά και σπάνια υλικά σε ένα αποτέλεσμα ποιοτικό και διαφορετικό. 

Χρησιμοποιεί ντόπια κρέατα, βότανα του νησιού, θυμαρίσιο μελι, τυριά, ποικιλία φρέσκων σαλατικών και λαχανικών, λαδοπαξίμαδα και το μοναδικό αγουρέλαιο των Κυθήρων. Ακόμη, φρέσκο ψάρι, αστακό, καραβίδες, και ποικιλία θαλασσινών. 

Ξεκινώντας από ιδιαίτερες προτάσεις με πιάτα ημέρας που μπορείτε να επιλέξετε σας προσφέρετε ένα ιδιαίτερο μενού. 

Στον Καλέρη επίσης θα βρείτε ξεχωριστές επιλογές σε ζυμαρικά με αποκορύφωμα την αστακομακαρονάδα με ντοματίνια και φρέσκο βασιλικό και για τους πιο απαιτητικούς ριζότο παρμεζάνας με κοτόπουλο και ριζότο της θάλασσας. Πιάτα της ώρας όπως ελληνικό σουβλάκι, ψαρονέφρι, κοτόπουλο φιλέτο στη σχάρα, μπριζόλες, καλαμάρι σε δυο παραλλαγές, γαρίδες  και φρέσκο ψάρι και αστακό σαλάτα μαριναρισμένο σε απαλή vinaigrette βασιλικού.  

 

Τσιρίγο λένε το νησί 

που ομορφιές προσφέρει 

κ’ αν θες καλούδια να γευτείς 

να έρθεις στον Καλέρη

 

Εδώ θα βρεις παράδοση 

κ’ ελληνική κουζίνα 

κουλτούρα μεσογειακή 

και μεζεδάκια φίνα.


Εκτυπώσιμη μορφή