ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
 ΑΡΧΙΚΗ  ΑΙΓΙΝΑ  ΓΕΝΙΚΑ
ΑΙΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΛΩΝΑΣ ΑΙΓΙΝΑ ΑΦΑΙΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ ΦΥΣΤΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ
ΓΕΝΙΚΑ
 

AIGINA_F1127.1.jpgΤο νησί της Αίγινας βρίσκεται στην καρδιά του Αργοσαρωνικού, ανάμεσα Αττική και Πελοπόννησο, σαν γέφυρα των δύο, αλλά και σαν βασίλισσα του μικρού αρχιπελάγους του ιστορικού αυτού κόλπου.

Η Αίγινα έχει ένα χαρακτηριστικό και αναγνωρίσιμο τριγωνικό σχήμα, με ακτογραμμή 57χλμ και έκταση 82.640 στρ. (το 35ο από τα περίπου 120 κατοικημένα νησιά της Ελλάδας). Απεχεί μόλις 16 νμ. από τον Πειραιά, με τον οποίο συνδέεται με ένα πολύ πυκνό ακτοπλοϊκό δίκτυο. Η εγγύτητα του αυτή, σε συνυασμό με την όμορφη φύση του, το έχουν καταστήσει ιδιαίτερα προσφιλή προορισμό, ακόμη και για ημερήσιες εκδρομές.
PARADOSIAKOSANGEIOPLASTISTISAIGINAS_F1192.jpg
Παρόλη την έντονη οικοδομική δραστηριότητα, παραμένει ένα πολύ όμορφο νησί. Το ανάγλυφό του συνδυάζει την μορφολογική ποικιλία με την εύκολη πρόσβαση σε κάθε γωνιά του. Είναι ένα πράσινο νησί, που καλύπτεται τόσο με εκτεταμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, όσο και με δασικές εκτάσεις. Το όρος Ελλάνιο, στην ΝΑ άκρη του νησιού, είναι η υψηλότερη (531μ.) θέση του νησιού και έχει κηρυχθεί Τοπίο Ιδιαιτέρου Φυσικού Κάλλους. Καλύπτει μια έκταση 6500 στρ. (8% του νησιού). Πρόκειται για σβησμένο ηφαίστειο, καλυμμένο από δασική βλάστηση. Απότομοι κωνικοί σχηματισμοί ύψους 308μ. πάνω από τη θάλασσα, δημιουργούν ένα πολύ όμορφο τοπίο.

Η κατεξοχήν κατοικημένη πλευρά της Αίγινας είναι η δυτική, με το λιμάνι της πόλης της Αίγινας, και η βόρεια. Εδώ υπάρχουν και τα περισσότερα παραγωγικά χωράφια, με κύριο προϊόν βέβαια τα φυστίκια, ενώ υπάρχουν ακόμη αμπέλια, ελιές, συκιές και αμυγδαλιές. Ο μόνιμος πληθυσμός του νησιού είναι περίπου 13.000, αλλά τα Σαββατοκύριακα και στις περιόδους των διακοπών ο αριθμός των κατοίκων “εκτοξεύεται”. Από αυτές τις 13.000, περισσότεροι από τους μισούς κατοικούν στην πόλη της Αίγινας· μια ζωντανή και όμορφη νησιωτική κωμόπολη, με εξαιρετικές τουριστικές υποδομές.

Το προσκύνημα του Αγίου Νεκταρίου, ένας αληθινά διεθνής θρησκευτικός προορισμός, φέρνει στο νησί πολλές χιλιάδες επισκέπτες κάθε... εβδομάδα, από όλον τον κόσμο, συμβάλλοντας στον ήδη πλούσιο τουρισμό του νησιού. Κι όταν λέμε πλούσιο, δεν μιλάμε μόνο για αριθμούς αλλά και για την ποικιλία των ενδιαφερόντων που το νησί προσφέρει. Γιατί η Αίγινα είναι ένα νησί για όλα τα AGIAMARINA_F1045.jpgγούστα: Είναι ένα όμορφο παραθεριστικό καταφύγιο, με όμορφες ακτές και παραθαλάσσια χωριουδάκια, αλλά και ένας σημαντικός αρχαιολογικός προορισμός, με κορυφαίο βέβαια μνημείο τον ναό της Αφαίας, το σημαντικότερο αρχαϊκό μνημείο της Ελλάδας. Είναι, όμως, και μια αγαπημένη επιλογή των φίλων του φρέσκου ψαριού, που συνηθίζουν να χαίρονται μια βόλτα στις εξαιρετικές ψαροταβέρνες και τα ουζερί της Αίγινας, της Αγίας Μαρίνας ή της Πέρδικας.
Καιρός
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Τουρισμός στον Πειραιά
Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Αεροπλάνων
Χάρτης Πλοίων
Χρήσιμες Συνδέσεις
Επικοινωνία
  Αναζήτηση Καταλυμάτων

ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΑΙΓΙΝΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΜΕΘΑΝΑ/ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΣΠΕΤΣΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΥΔΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς