ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
 ΑΡΧΙΚΗ  ΚΥΘΗΡΑ  ΠΑΡΑΛΙΕΣ
ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΦΟΝΙΣΣΑΣ ΚΑΨΑΛΙ ΣΕΜΠΡΕΒΙΒΑ ΣΠΗΛΑΙΟ ΧΥΤΡΑΣ ΦΑΡΟΣ ΣΠΑΘΙ ΧΑΛΚΟΣ ΧΩΡΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΠΑΡΑΛΙΕΣ
 

Τα 90χλμ της ακτογραμμής των Κυθήρων παρουσιάζουν μεγάλο μορφολογικό πλούτο και ένα πλήθος από όμορφες παραλίες, οργανωμένες και μη, αμμουδερές και βοτσαλωτές.

Η πιο φημισμένη είναι το Καλαδί. Μια βοτσαλωτή παραλία στην ανατολική ακτή του νησιού, δίπλα στην Παλαιόπολη. Η πρόσβαση στην παραλία απαιτεί να κατεβείτε περίπου 120 λίθινα σκαλοπάτια. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη.

Στην ίδια πλευρά του νησιού βρίσκονται οι παραλίες Βλυχάδα (ερημική παραλία δίπλα στο Καλαδί), Κομπονάδα (απομονωμένη, αλλά οργανωμένη παραλία με Στα ανατολικά του νησιβότσαλα και βαθιά νερά) και Φυρή Αμμος (τεράστια, πολυσύχναστη και σχετικά οργανωμένη παραλία κοντά στον Κάλαμο). Επίσης βόρεια από το Καλάδι βρίσκεται η παραλία της Παλαιόπολης, η μεγαλύτερη του νησιού, με άμμο και βότσαλα.

Στα βορειανατολικά του νησιού ξεχωρίζουν οι παραλίες στο Διακόφτι, με τα ρηχά, γαλαζοπράσινα νερά και την λευκή άμμο, δίπλα από το κεντρικό λιμάνι και τις παραλιακές ταβέρνες· στην Αγ. Πελαγία, με την ψιλή σταχτιά άμμο· στην Φυρή Αμμο, δίπλα στην Αγ. Πελαγία, με την κόκκινη βοτσαλωτή άμμο και στην Κακιά Λαγκάδα, στην έξοδο του φαραγγιού, οργανωμένη και κοσμοπολίτικη. Πιό βορεινά ακόμη βρίσκονται οι οργανωμένες, αλλά ήσυχες, παραλίες στην Πλατειά Αμμο και στους Φούρνους.

Στα νότια του νησιού ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τις παραλίες στο γραφικό Καψάλι, στον ίσκιο του Κάστρου· στον πολυσύχναστο και οργανωμένο Χαλκό,λίγα χιλιόμετρα από τον οικισμό του Καλάμου· και στο Μελιδόνι, τον φημισμένο στους παραθεριστές όρμο με την ψιλή άμμο.

Η δυτική ακτή του νησιού φιλοξενεί πολλές μικρές και ήσυχες παραλίες. Κάποιες από αυτές είναι σχεδόν κρυμμένες και απαιτούν σημαντική πεζοπορία, αλλά έχουν μια ξεχωριστή άγρια ομορφιά. Λιμνιώνας, Καλάμι, Λυκοδήμου, Ρούτσουνας κι άλλες πιο δυσπρόσιτες.

 

ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ ΑΥΛΑΙΜΩΝΑΣ ΧΑΛΚΟΣ ΔΙΑΚΟΦΤΙ
ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ ΑΥΛΑΙΜΩΝΑΣ ΧΑΛΚΟΣ ΔΙΑΚΟΦΤΙ
ΔΙΑΚΟΦΤΙ ΦΟΥΡΝΟΙ ΦΥΡΗ ΑΜΜΟΣ ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΚΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ
ΔΙΑΚΟΦΤΙ ΦΟΥΡΝΟΙ ΦΥΡΗ ΑΜΜΟΣ ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΚΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ
ΚΑΛΑΔΙ ΚΑΛΑΜΙ ΚΑΨΑΛΙ ΚΟΜΠΟΝΑΔΑ
ΚΑΛΑΔΙ ΚΑΛΑΜΙ ΚΑΨΑΛΙ ΚΟΜΠΟΝΑΔΑ
ΛΙΜΝΙΩΝΑΣ ΜΕΛΙΔΟΝΙ ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΜΟΣ
ΛΙΜΝΙΩΝΑΣ ΜΕΛΙΔΟΝΙ ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΜΟΣ
ΒΛΥΧΑΔΑ      
ΒΛΥΧΑΔΑ      
Καιρός
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Τουρισμός στον Πειραιά
Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Αεροπλάνων
Χάρτης Πλοίων
Χρήσιμες Συνδέσεις
Επικοινωνία
  Αναζήτηση Καταλυμάτων

ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΑΙΓΙΝΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΜΕΘΑΝΑ/ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΣΠΕΤΣΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΥΔΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς